Stadsverwarming NUON opzeggen

 

Stadsverwarming is een hopeloos verouderd en kostbaar sovjetsysteem. Als U in een stadsverwarmingsgebied woont, zit U er echter aan vast. Zelfs als U bijvoorbeeld een warmtepomp laat aansluiten, is er nog steeds de plicht om te betalen voor de aansluiting van stadsverwarming. Toch is het mogelijk om aan de terreur van de energieaanbieder te ontsnappen. Met onderstaand stappenplan is het mij in Almere gelukt om van de Nuon af te komen.

De eerste stap is het overstappen naar een andere aanbieder van elektriciteit, als U dat nog niet gedaan heeft. De volgende stap is het doorgeven van een verhuizing via Mijn Nuon en het verzoeken om een eindafrekening. Als de datum van afsluiting vastligt, laat U een elektrische boiler en een elektrische centrale verwarming of warmtepomp aanleggen. De kosten daarvoor zijn flink en de elektriciteitsrekening zal toenemen. Omdat echter de termijnbedragen van de Nuon zo enorm hoog zijn, maakt U toch al na ongeveer vier of vijf jaar winst. Bovendien bent U af van de altijd weer dreigende boetes van de Nuon bij net te laat betalen.

 

Waarom geen stadsverwarming meer

In principe is warmte-krachtkoppeling een prima idee. Bij de opwekking van elektriciteit komt ook warmte vrij en deze kan nuttig aangewend worden. Er zijn

Op het warmtenet is er echter steeds maar een aanbieder, bij voorbeeld Nuon of essent, en deze maakt misbruik van haar monolopiepositie door extreem hoge bedragen te vragen.